Dé Onbeperkt leven kortingspas is er voor iedereen met een beperking of chronische ziekte.

Tegemoetkoming voor WIA uitkering, Wajong uitkering en mensen in de Ziektewet

Heb je een beperking of chronische ziekte, dan komen er uitdagingen op je pad. Soms in mobiliteit, soms in zorg en soms in energie. Soms zelfs alles tegelijk. Je bent niet voor één gat te vangen en dus zoek je oplossingen om je leven aangenamer te maken. En dat betekent hogere zorguitgaven. Aan een product dat, of dienst die jou ondersteunt. Als eerste zul je misschien denken aan hulpmiddelen zoals een rolstoel, rollator, maatwerk kleding of accessoires. Dat zijn nog maar de praktische zaken, want er is meer. Een dagje erop uit naar een event, ontspanning of (aangepaste) vakantie. Wij willen je leven aangenamer maken. Dat doen we met kortingen en gratis extra’s, speciaal voor jou.

Toegang tot honderden passende aanbiedingen voor slechts € 9,95!

De Onbeperkt Leven Pas.

Met de Onbeperkt Leven Pas krijg je korting op producten en diensten die jou de mogelijkheid bieden om onafhankelijker en met minder beperkingen je leven te leiden.

 • Exclusieve korting en voordelen voor pashouders
 • Van en voor mensen met een beperking en/of ingrijpende (chronische) ziekte
 • Relevant nieuws en informatie
 • Steeds groter groeiend aanbod van producten en diensten
 • Kortingen voor het hele gezin
 • Toegang tot een besloten ledengroep van pashouders

Onbeperkt leven, alles eruit halen wat erin zit!

Word je (ingrijpend) chronisch ziek, of krijg je een handicap dan ligt de focus aanvankelijk op overleven.

Hetzelfde bij een verslechtering of opvlamming van een bestaande ziekte of handicap. Dat klinkt wat beladen maar daarmee bedoelen we: op een zo fijn mogelijke manier het dagelijks leven inrichten. Opkrabbelen uit het dal. Goed, dat doe je. En daarna? Overleven is tijdelijk. Daarna wil je leven, echt leven! En genieten! Dat is waar Onbeperkt Leven voor staat, om écht te kunnen genieten. De drempels die dat kunnen belemmeren proberen we voor je te verlagen.

Je eigen persoonlijke kortingskaart.

Zou het echt kunnen, een kortingskaart voor allerlei producten en diensten die zeer welkom zijn met een beperking of chronische ziekte? Zeker wel, er is een grote groep van aanbieders die zich hebben verbonden aan Onbeperkt Leven. Stuk voor stuk hebben ze hart voor hun klanten. Voor jou. Die snappen haarfijn dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken en willen dat geven. Misschien wel letterlijk. Vooruit in positiviteit.

Alle bedrijven in het netwerk geven iets weg: korting of een gratis extra toevoeging aan een product of dienst. Jouw persoonlijke kortingskaart heeft een uniek nummer dat bij alle aangesloten leveranciers bekend is. Wanneer je iets bestelt of koopt en afrekent geef je jouw persoonlijke kaartnummer door of voer je de speciale kortingscode in en de korting wordt verrekend.

Je korting lekker breed verzilveren.

Waarschijnlijk ben je inmiddels flink nieuwsgierig naar de kortingen en vraag je je af waar je precies een korting kunt verzilveren.

We hebben veel samenwerkende partners die ons steunen in allerlei verschillende categorieën. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over onze partners.


Meer dan alleen hulpmiddelen

Er zijn veel meer leuke dingen voor mensen met een beperking dan ik had verwacht. Ik zie op Onbeperkt leven niet alleen de ‘standaard’ hulpmiddelen die je misschien zou verwachten, maar juist ook aanbiedingen zoals bijvoorbeeld aangepaste kleding en leuke uitjes.

Marijke Kosterman, lid van Onbeperkt leven

Regelmatig nieuwe aanbieders

Regelmatig komen er nieuwe aanbieders bij waardoor het aanbod groeit.

Zowel kleine als grote bedrijven. Soms tijdelijk of eenmalig en de meeste langdurig. We proberen een zo breed en volledig mogelijk kortingspakket aan te bieden om de kwaliteit van jouw leven maximaal te krijgen. We willen jouw zoekmachine worden wanneer je iets nodig hebt, of iets wil ondernemen. Van korting op basis van benodigdheden tot korting op luxe. It is all in the game, are you in!?

Eigen ziekte, eigen risico, eigen kansen!

Je hebt het gewoon nodig: de zorg en de hulpmiddelen.

Je kan niet anders, het is geen kwestie van luxe. Je maakt wat geld vrij en bestelt. Je weegt af waar je goede zorg en goede hulpmiddelen krijgt tegen het beste tarief. Soms wordt een deel van de kosten vergoed door de zorgverzekering. Dat klinkt mooi! Maar jij en ik weten dat het deel dat niet vergoed wordt, betaald wordt uit je eigen spaarpot. En dan heb je nog het eigen risico van de zorgverzekering. Minimaal 385 euro per jaar. Een flink bedrag dat je zo verbruikt wanneer je niet helemaal gezond bent. Je chronische ziekte of beperking kost best wat geld. Niks aan!

Van en voor mensen met een beperking of ziekte

Wanneer je ziek bent, een beperking hebt of een handicap, dan is de kans groot dat je kosten voor levensonderhoud hoger zijn. En natuurlijk je zorgkosten. Het kan zelfs zo zijn dat je vanwege je gezondheid minder inkomen krijgt. Doordat je in de ziektewet komt, of een uitkering hebt. Of omdat de energie die je over hebt naast je ziekte niet genoeg is om fulltime te werken. Dat is dan flink balen: kosten die hoger zijn en een inkomen dat lager wordt. Is het herkenbaar voor je? Je bent vast niet verbaasd dat zo’n bijzondere pas voor de doelgroep die in ons land tussen wal en schip valt in het leven is gebracht door iemand uit de doelgroep. Wie begrijpt dat beter dan iemand waarbij het leven opeens op zijn kop stond door een ingrijpende ziekte. Wanneer je het zelf meemaakt kom je op ideeën waarmee je anderen kunt helpen. Exact de reden om Onbeperkt Leven te starten. Om anderen een comfortabel steuntje in de rug te geven. Mensen die daar ontzettend mee geholpen zijn.

Voor wie is de pas bedoeld?

Voor iedereen die het kan gebruiken binnen de doelgroep. Voor jezelf of iemand binnen je gezin of familie, bijvoorbeeld:

 • Wanneer je een beperking hebt, lichamelijk of geestelijk
 • Wanneer je een handicap hebt
 • Of een (ingrijpende) ziekte of chronische ziekte
 • Of misschien ben je in het verleden ingrijpend ziek geweest maar ben je nog aan het herstellen
 • Of wanneer je ingrijpend ziek bent geweest in het verleden en je niet volledig zal herstellen


Mooie prijs

De aanschafprijs van € 9,95 heb je bij bijna alle aanbiedingen direct al terugverdiend! Ik ben heel blij met dit initiatief. Gewoon goede en relevante aanbiedingen voor mensen die het vaak toch al niet zo breed hebben.

Piet Griffioen, lid van Onbeperkt Leven

Extra bonus van de kortingspas

Natuurlijk zijn de kortingen en extra’s de basis van de kortingspas. Dat las je hierboven al. Eigenlijk was dat voor ons niet genoeg en wilden we meer doen.

We willen dat jij een stem krijgt. Zomaar kreeg je een stempel in de maatschappij. Onderdeel zijn van een kwetsbare doelgroep die de maatschappij wel eens als een zorg ziet is nooit een eigen keuze. Voor niemand, voor jou niet, voor mij niet. Met dit stempel val je opeens in een doelgroep waar anderen over bepalen en waardoor jij niet de volledige regie meer hebt. Denk maar eens aan je zorgmogelijkheden, thuiszorg en inkomen/uitkering. Uiteindelijk is het natuurlijk heel fijn om zelf te beslissen. Wat je nodig hebt, waar je wil afnemen en wat je wil doen. Grip op je toekomst, het fijn hebben.

Vergroot je netwerk met gelijkgestemden als bonus
Er zijn van die dagen dat we onze gezondheid liever even niet onder ogen komen en wegstoppen. Vooral op die dagen dat gezondheid een uitdaging is en confronteert. Wanneer je met jezelf vecht. Ook al weet je dat het je niks oplevert. In ieder geval niet de positiviteit die je nodig hebt en heel goed kunt gebruiken. En er zijn van die dagen dat alles voor de wind gaat. Je voelt je goed, je hebt energie en zin om erop uit te gaan. Je hebt zelfs energie over om te geven aan iemand die het kan gebruiken. Misschien wel iemand die net even niet zo lekker in zijn vel zit. Iets dat jij herkent zonder er een woord aan vuil te hoeven maken.

Wij willen meer doen dan jou een kortingskaart bieden. We willen je een netwerk geven van gelijkgestemden. Leden waarmee je je kunt omringen mits je daar interesse in hebt. Een mogelijkheid tot het uitwisselen van tips, het delen van verhalen, samen op stap, een luisterend oor. Wie weet waar het toe kan leiden? Een goede kennis? Een nieuwe vriendengroep?

Met jouw toestemming voegen we je toe aan een online besloten groep op Facebook wanneer je de kortingspas aanschaft. Daar kun je zelf vragen stellen en in een veilige omgeving reageren op vragen van anderen. Wanneer we iets organiseren onder de leden verspreiden we dat in de groep. Vanuit de groep kun je je opgeven of aanmelden. En als je zelf een leuk initiatief hebt kun je het daar altijd delen.

Ook wij vinden het fijn om je te leren kennen, zodat wij ons nog beter voor jou kunnen inzetten. De besloten groep van leden is een idee waarbij leden zelf vorm geven aan de groep. Wij zijn er om te coördineren en te luisteren naar jullie wensen. We willen jullie met elkaar in contact laten komen voor een positieve extra vibe!

Zelf invloed op het kortingsaanbod.
Compensatie in structurele zorgkosten is er nog niet in Nederland. Een van de redenen dat Onbeperkt Leven groen licht kreeg! Hier wilden we zeker wat mee doen. Hoe groter we groeien in leden, hoe sterker we staan naar aanbieders met producten en diensten voor onze doelgroep. We doen het samen! Iedereen die de kortingspas aanschaft kan ons eenvoudig benaderen en een aanvraag indienen voor het uitbreiden van ons assortiment in aanbieders. Voor producten of diensten. Misschien zien we wel iets over het hoofd. Jij vraagt, wij proberen te regelen. We doen het samen en versterken elkaar.

Tegemoetkoming met een WIA of Wajong uitkering.

Wanneer je een WIA uitkering of Wajong uitkering ontvangt heb je automatisch recht op de aanschaf van een gratis digitale Onbeperkt Leven kortingskaart.

Ben je ingrijpend (chronisch) ziek of heb je een lichamelijk of geestelijke beperking of handicap maar geen uitkering, dan kun je de gratis pas in sommige gevallen aanvragen met het lidmaatschap van een patiëntenvereniging of belangenorganisatie waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Ten slotte willen we de kortingskaart uitsluitend afgeven aan de juiste doelgroep!

De kortingskaart aanvragen vanuit de ziektewet.

Zit je (tijdelijk) in de ziektewet en wil je een kortingskaart aanvragen dan is dat zeker mogelijk in overleg.

We willen niet dat je tussen wal en schip valt en merken dat er binnen de ziektewet groep wel degelijk behoefte is aan de pas. Juist doordat er een acute daling in gezondheid is wordt er actief gezocht naar creatieve oplossingen voor meer kwaliteit in leven. Vaak genoeg is in deze situatie het uitzicht onzeker en heb je recht op een tijdelijke kortingspas die we kunnen omzetten naar een pas van onbepaalde tijd.

Bye bye beperking

Beperking, een woord dat zegt dat je iets niet hebt of kan. Toch best een negatieve lading. Dat kan wel zo zijn maar jij kijkt naar wat je wél kan, en vooral wél wil! Een goed leven, genieten van fijne momenten. Wanneer je niet volledig gezond bent, zijn er altijd dingen die het leven net wat fijner kunnen maken waardoor je meer kunt genieten. Onbeperkt Leven, we gaan ervoor. Doe je mee?