Onbeperkt leven

Wie zit erachter en hoe het begon…

Mijn naam is Erwin Oostrom. Ik woon in Kronenberg (Limburg) en ben geboren op 1 december 1972. Tot de zomer van 1990 had ik geen idee hoe het is om te leven met een lichamelijke beperking. Ik deed veel aan sport en er leek niets aan de hand….

Totdat ik in het voorjaar van 1990 pijn kreeg in mijn rechter bovenbeen. Voetballen ging niet meer en lopen werd steeds pijnlijker. Via de huisarts kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Tijdens de behandeling kwam er al vrij snel een stevige zwelling vlak boven mijn knie. Er werden röntgenfoto’s gemaakt waarop duidelijk een afwijking te zien was in het bot.

Ik werd doorverwezen naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam waar verdere controle plaats vond. Het was inmiddels augustus 1990 en na biopsie werd de diagnose gesteld: Osteosarcoom :een kwaadaardige tumor uitgaande van het bot.

Ik werd direct opgenomen in het AMC en de behandeling kon beginnen. Er werd gestart met 3 periodes van een aantal dagen chemotherapie. Vervolgens vond in oktober 1990 de operatie plaats waarbij er een omkeerplastiek toegepast werd. Na de operatie volgden er nog 3 periodes met chemotherapie. Ik stond onder behandeling bij Prof. Dr. J.W. van der Eijken (orthopedisch chirurg) en Prof. Dr. P.A. Voûte (oncoloog).

Dit (al wat oudere filmpje) laat duidelijk zien wat een omkeerplastiek is en welke prothese er gebruikt wordt; Dr. Van der Eijken komt hierin ook nog aan het woord.

Begin 1991 kon het revalideren beginnen. Samen met de fysiotherapeut werd een revalidatieplan gemaakt. Het was een revalidatieplan dat, door de toepassing van de omkeerplastiek, niet alledaags was en nogal wat creativiteit vergde. Onderbeenspieren moesten immers als bovenbeenspieren gaan fungeren, enkelgewricht als kniegewricht, andere balans etc. etc.

En zo werd ook het zaadje gepland voor Onbeperkt leven….

In een relatief korte periode kreeg ik te maken met (revalidatie)artsen, fysiotherapeuten, orthopedisch instrumentmakers (‘protheseboeren’), woningaanpassingen, autoaanpassingen, rolstoel, krukken, protheses, gemeentelijke- en wettelijke regelingen, ziektekosten, drempelbedragen, etc. etc.

En dan heb je het geluk in een land te wonen waar zoveel goede zorg, kennis, hulpmiddelen en regelingen zijn. Het is er allemaal, alleen de weg ernaar toe is vaak wat diffuus. Er zijn zoveel prachtige bedrijven waar mensen werken die zich met hart en ziel inzetten om kwalitatief hoogstaande producten en diensten te kunnen leveren aan mensen met een beperking (in welke vorm dan ook).

En zo vormde zich het idee om deze bedrijven te bundelen en te presenteren aan mensen die baat kunnen hebben bij het aanbod van de partnerbedrijven.

Op Onbeperkt leven brengen we deze bedrijven en mensen met een beperking samen. Als pashouder van de Onbeperkt leven Pas heb jij (en je gezin) toegang tot de producten en diensten die jouw leven minder beperkt maken. Daarnaast maak je als pashouder gebruik van unieke en exclusieve kortingen en ander voordeel. Dit alles onder het motto: “haal alles eruit!”

Uiteraard zijn we nooit klaar. We blijven bezig om het aanbod op Onbeperkt leven uit te breiden. Dit aanbod zal alleen bestaan uit producten en diensten die zijn gericht op het minder beperkt maken van jouw leven. De partnerbedrijven hebben wij dus met uiterste zorg geselecteerd.

We hebben het bovenstaande als volgt in onze missie opgenomen:

“Het op een overzichtelijke en eenvoudige wijze toegankelijk maken van producten en diensten die met korting of ander voordeel worden aangeboden en die zijn gericht op, en bedoeld voor, mensen met een lichamelijke beperking in welke vorm dan ook. Op deze wijze wil Onbeperkt leven een substantiële bijdrage leveren aan de totstandkoming van een gevoel van maatschappelijke volwaardigheid bij de Onbeperkt leven pashouders.”

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen, laat mij dat dan weten via [email protected]. Bedankt alvast!